8. jan, 2020

Dagens träning

Dagen började blåsigt och tanken var att åka in till klubben, men nä, inte i den här blåsten. ;) 

Så träningen blev på hemma plan med lydnad. 

 

Bark

Med han så tränar jag just nu väldigt mycket på framåt sändande , han har inte det trycket än som jag vill ha så nu kör vi det varje dag på hemma plan med boll i varje ända så att han inte vet,men ändå vet att det ALLTID finns boll rakt ut . Har nu kört det i en vecka och det tar sig! :)

 

Sen är han ju bara så gullig när vi tränar framförgående , går där och vikvar på baken med ett fint avstånd .

Där använder jag oxå boll,men inte att den ligger framför han utan där håller jag i bollen och när han går bra så ger jag ett kommando och då får han ta bollen hos mig .

Att jag inte har bollen framför ( har provat det med han),är att han låser sig så och tappar kontakten med mig.

För han så passar det här mycket bättre . 

Apporteringen börjar bli bra och där har farten blivit mycket bättre. Men som sagt så vet jag att när man lär in ett nytt moment så behöver denna herren tänka ett tag innan allt blir perfekt. :)

Som tex läggande , det har varit ett moment som jag har slitit av mitt hår för att han inte förstod ett ”snabbt ” läggande . Det spelade ingen roll hur jag försökte lära in på olika sätt , han tittade på mig och sa, jag vill lägga mig långsamt . Men så en dag i juldagarna så skulle jag prova, smack så låg han. 

Där stod jag med munnen öppen och helt chokad , tänkte att jag såg i syne och måste prova igen... Jaaa!! Lika bra gjorde han igen!! Äntligen , det tog bara 19 månader !! 🤪

Min prins!! 🤩

 

Zapp

 

Vi tränar varje dag med Svenska framåtsändande ,men med han så tränar vi på ett annat sätt för han har ett tyck och vill att allt ska gå fort , även han låser sig om det finns en boll framför så med han lägger jag bollen bakom oss i starten . 

Problemet är inte att han inte kan gå långsamt framför mig eller springa ut snabbt utan problemet är att vi inte får ihop det till ett och samma moment .

Jag vill att han springer i fullfart fram till en punkt och sen växla ner till gång fart .

Så nu har jag mätt ut exakt var han ska växla ner tempot ,en osynlig linje ( går ej med taget för då låser han sig på den och sen ska den oxå bort... )  och belönat precis när han är där .

Sen har jag alltid ställt han vid den osynlig linjen och gått tillbaka typ 15 meter och sen när jag börjar gå mot han så börjar han gå långsamt .

Idag var det första gången som han sprang i fullfart fram till den osynliga linjen och tvärbromsade och växlade ner till gång. Yes!! 🙂🙂Provade några gånger och sista gick vi hela vägen och jag såg att han hade kontakt med mig hela tiden i ögonvrån ! 

Min prins!! ❤

 

Efter en stunds vila så ville jag prova på lite asfalt spår med Bark, han har aldrig provat det så min tanke var att ta med Isak och Bark skulle få titta på när Isak spårade. Så blev det oxå !

Bark satt snällt och tittade på när en hysterisk malle spårade. Inte ett ljud sa han och jag tänkte att nu kommer det att gå bra . Haha, så blev det inte.

Bark , ”Alltså, vad menar du ??? Spåra? Vad är det? ” 🙃

Med is i magen ett bett i läppen så väntade jag ut han... Där stod jag i mörkret och tittade ner på marken medans Bark stod bara och glodde rakt ut i mörkret och en malle som satt en bit bort och skällde . Kan ju bara säga att där testade jag mina nerver... 

plötsligt så satt Bark ner nosen och började spåra en bit... sen stod vi en stund till i mörkret och analyserade . Sen från ingenstans så börjar han spåra och kom fram till slutet som var en liten läder bit , den markerade han med att frysa. 

Jag gjorde tre spår åt han och det sista var jätte fint och han markerade fint läderbiten ! 

Nåja, han var jätte duktig i slutändan , min prins! ❤