16. okt, 2012

Fullt upp...

Ibland undrar jag om jag tycker om att ha mitt liv i fullrulle hela tiden.Ja,när det har blivit lungt och skönt i vardagen så kommer det nya uppdrag.

Men men...När det är positiva saker så är det bara härligt.🙂

 

Vad har hänt då? Vi kan börja med den härliga känslan när jag tävlade med Mel för en vecka sedan.

Att komma på ett prov och veta att det är samma domare som jag hade i FM gjode mej mera nerrvös än jag brukar vara.

Linda hade gott som noll hund med Boss dagen före på spår provet och hon berättade om sin lydnad och poängen.Nu över driver hon lite med att Boss gick dåligt.😉Men jag vet mej och Mels brister så jag visste att vi inte kunde få så höga poäng.

Nu när man är i segrar klass och man vill bara ha sina 3 1:a pris.

Du ska ha 270/300p för att få det och bedömningen är mycket hårdare än i Nybörjar och öppenklass(där kan du bli uppflyttad med ett 3.de pris.)Så det kan kännas ganska jobbigt när en i öppenklass kan få bättre poäng i ff än man själv.🙂

 

När jag startade med ff så kände jag att Mel var lite för het.Hm,Han gick lite för långt fram och sen gick domaren precis brevid han så Mel blev litte fundersam...Sen mot slutet så blir han lite låg så apporteringarna blev inte riktigt bra.Har inte riktigt hittat ett sätt som han tänder på utan att belöna.Allt ska ju vara så stelt och en liten klapp räcker inte för han.Undrar om man får nypa han???🙂För det tänder han på men dom vill han ju nypa tillbaks och då tror jag att vi åker ut.🙂Jaja,vi löser det nog en dag.

Slutade med att vi fick 86/100p i lydnaden.Nöjd för han var inte värd bättre.

När det var dags för skogen så tänkte jag bara en tanke...Bara han inte blind markerar så är jag nöjd.

Varje markering så tänkte jag.."bara det inte är blind"..Men min gulliga Mel visade mej varje gång till en figg.😘

När Mel hittade sista figen blev jag så glad!!Det kändes så skönt!

Vi fick avdrag för att domaren tyckte att jag var så långsam med att koppla hunden till påviset och att han tyckte att jag måste puffa på min hund ut på påviset.

Jag har lärt mej att INTE ha bråttom och INTE springa på påvis.Mel har blivit lärd han oxå att det springa på påvis.Han går raka spåret till figgen.

Men men...Alla domare dömmer olika.

164/170p i söket blev det.

Sakletningen,den var jag oxå nerrvös till...Har ju inte gått så bra med Tim.

Första skicket drar Mel snett till vänster och sen upp i v hörnet och försvinner.Plötsligt kommer han bakom mej.Hm,tog ett lite stort vänster varv.🙂Sen tar han in första föremålet(nära stigen).Skickar ut han till vänstra hörnet och kommer in med andra.Går tillbaks till högra hörnet och skickar han dit.Blir så jäkla glad när han kommer in med tredje föremålet att jag skriker "bra"!! Oj,det får man ju inte göra...Domaren tittar på mej...ler och skakar på huvudet.🙂28/30p

Resultatet blev 278p med ett 1:a pris!!!

Men först på pris utdelningen så fick jag 283p.Glad blev jag och trodde att jag hade hört fel av domaren i söket.

Men fick sen senare på kvällen ett samtal från den som hade räknat poängen att det hade blivit fel.Hon hade skrivit av fel så det sku va -5 p.

Jaja,lika glad var jag för det!Vi klarade av söket UTAN blind markering och ett 1:a pris!!!Nu är det bara 2 kvar.🙂

Som belöning fick Mel fara till Finland och skulle få para en tik.Men efter 4 dagar fick jag ett mess(sent på natten..) att Mel inte ville sätta på henne så dom tog en reserv hane,hon visste inte när hon kunde komma med Mel 😥Tur att man hade FB då...Såg att Ullis var i Åbo,frågade henne om hon kunde ta hem min Mel.🙂Så min gulliga söta Mel är nog gay.❤

 

En annan skön känsla...

Jag och min familj ska flytta igen.Vi ska bo där jag bode när vi flyttade från sverige.Min pappas söta hus.

Pappa flyttar till en lgh i byn och vi hyr huset av han.

Det är inte stort men det räcker för oss.Hundarna har bra och kanske man kan få lite mera djur på gården.😉

Så nu är det målning och städning som gäller.

 

Det blir lite mycket när man nu jobbar 100%.Men trivs att komma tillbaks till arbets livet igen.Med att flytta,träna hund,sköta hemmet och barnen så finns det inte så mycket tid kvar till något annat.

Men en dag kanske jag får det.🙂

 

Var med på stor övning med Tim.Det var många som var med,flygare,sjöbevakare,poliser,röda korset mm..

Det var 3 hund grupper och alla fick ett  område att söka av.

Som jag skrev i FB så gick vi bara ca 50m så hittade vi 2 personer.En pojke var skadad så vi fixade till det med det som vi hade och tog dom till bilen som kom och hämtade dom.

Lille Tim fick belöning med att bli filmad.

En lyckad övning med en härlig grupp.Vi är bäst!😋

 

 

Har idag varit och tränat  lydnad,ska tävla i helgen med Mel och Tim.😉

Linda komenderade mej i ff med Mel.Hm,han har svårt när någon går nära och "pratar"...Körde sen att hon gick jätte nära och pratade på för fullt,jag matade i han godis(ibörjan tog han inte imot det..)och till slut bryde han sej inte.Perfekt!

 

Med Tim så körde vi vittringen...Heh..Om man inte har kört det på ca 1 år och provar som vanligt.Han for fram till pinnarna,tittade på mej och luktade på en pinne..Funderade...Hm,"hur gick det här momentet till"??

Bakade tillbaks och visade han pinnen som jag la ut...Sprang ut och man så att han inte fattade något.."Jaha,spår pinnar...då lägger jag mej ner."Gulle mitt!

Kör om det några gånger och till slut ser man hur allt faller på plats.

Blir så lycklig och kommer in med full fart och hela han lyser av lycka!❤

 

Dags för att ta natt.